Basisverzekering

Kraamzorg valt binnen het basispakket van alle zorgverzekeraars. Iedere kraamzorgorganisatie is echter verplicht een vaste bijdrage per uur te hanteren. Het exacte bedrag van deze eigen bijdrage wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door de overheid. Wanneer je aanvullend verzekerd bent krijg je (een gedeelte van) de eigen bijdrage vergoed. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekering

Indien je aanvullend verzekerd bent zijn er mogelijk ook andere diensten en/of producten die vergoed worden. Denk aan lactatiekundig advies of uitgestelde kraamzorg als je kindje voor langere tijd in het ziekenhuis opgenomen is geweest.

De basiszorg

De basiszorg biedt 49 uur kraamzorg. Indien nodig kunnen wij aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg (LIP) de kraamzorg verlengen met aanvullende uren. De zorgbehoeften verschillen namelijk per kraamvrouw en kindje. Met de mogelijkheid tot het verlengen van de kraamzorg zorgen we dat de zorg optimaal aansluit bij de kraamvrouw en haar gezin.

Kolf verhuur

Kolven voor de verhuur zijn dubbelzijdig en elektrisch met speciale software die ervoor zorgt dat de moedermelkproductie op een verantwoordelijke manier gestimuleerd wordt. Daarbij zijn de kolven zo ontworpen dat de kans op kruisbesmetting van bacteriën of andere microbiotica nihil is.

Vanwege hygiëne is het een vereiste om de bijbehorende dubbelzijdige afkolfset aan te schaffen.

Cliënten van Verloskundigen Waterland Oost hoeven geen aanbetaling te doen over de huur van de kolf. Geen lid van Verloskundigen Waterland Oost? Dan geld een eigen bijdrage van € 50,-

Woon je in onze zorgregio? Dan is het huren van een kolf zeven dagen per week te regelen via www.borstvoedingwaterland.nl.

Kolf tarieven

Kolf verhuur

€ 2,50 per dag

Kolfset

€ 37,50

Vraag bij je zorgverzekeraar na of kolfverhuur wordt vergoed.

Medela kolfset